Varför inte bjuda in Palestina att delta i Eurovision?

Vår familj är stora fans av Eurovision och själva grundtanken med Eurovision är faktiskt väldigt sympatisk. När det bildades var en av grundtankarna att skapa fred i ett krigshärjat Europa genom musik och television. Själva namnet antyder att det bara är europeiska länder som deltar men där, som vi alla vet, inte helt korrekt. Israel deltog första gången 1974 och det är inte ett europeisk land. Numera är även Australien med och mycket längre från Europa går väl inte att komma.

Skulle det inte vara trevligt att ha med Palestina och Israel i samma tävling där glädje och musik genomsyrar hela produktionen? Jag förstår att det finns folk som tycker detta är en provokativ tanke men ju mer människor möts med glädje och musik desto lättare blir det att tala med varandra.

Jag har faktiskt mailat EBU och förslagit att dom borde bjuda in Palestina men jag är rädd att det förlaget kommer att mötas med ett blankt nej. Fast man kan aldrig vara säker. Det skall bli intressant att höra vad dom svarar och lovar att återkomma med svaret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.