Jag är så djävla less på dessa bidragstagare

I kristider är det väldigt vanligt att staten går in med våra skattepengar för att stödja storföretagen. Få verkar tycka att det är konstigt. När sedan chefer på företag som dränkts i skattepengar tar ut bonus så förfasas några få i medierna och politikerna lovar att det skall utredas. Men vanligtvis händer det ingenting.

Ponera att du hamnar i trångmål. Vi säger att du får stöd och bidrag från socialen och/eller försäkringskassan för att klara dig. Om det sedan visar sig att du klarat dig lysande och bara lagt dessa extrapengar på hög… Tror ni då för en sekund att ni endast skulle drabbas av en verbal pekpinne? GLÖM DET!

Det skulle bli polisanmälan och återbetalning så det stod härliga till. Men när företag ges miljardbelopp ur VÅRA skattepengar så blir det fan ingen polisanmälan när dom sedan belönar sig med miljonbelopp.

Jag kan förstå att vi bland måste ge en extra injektion i vår ekonomi men SLUTA ge dom till storbolagen. Ge istället pengarna direkt till medborgarna. Om företagen har bra produkter och tjänster så kommer folket att spendera pengarna där. Är det inte det som fri konkurrens och företagande handlar om. Våra storföretag skall väl inte att vara Sveriges största bidragstagare bara för att dom inte klarar av att spara sina vinster ifall det blir tuffa tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.