Om barnen smittar som påskkärringar… Varför smittar dom då inte på skolan?

Barnen skall inte vara påskkärringar i påsk. Så sa vår statsminister på dagens presskonferens. Vi får anta att anledningen till detta uttalande är att regeringen vill minimera smittspridningen. Men indirekt så erkänner dom då att barn faktiskt sprider smittan. Varför är då skolan öppen? Vissa kanske känner att anledningen är att barnen inte skall sprida smittan till de gamla. Men vad spelar det för roll? Om barnen smittar, så smittar dom alla som dom kommer i kontakt med. Dom går till sina kompisar som sedan går hem till sin familj där dom helt uppenbart smittar andra lika gärna som att dom smittar gamla.

Om syftet är att minska smittspridningen så det väl rimligt att stänga skolorna om det är så att regeringen anser att barn faktiskt smittar? Tycker ni nu att jag är illojal mot vår regering? Att jag borde vara tyst och inte ifrågasätta vad vår regering gör? I så fall så undrar jag om det är så ni vill att vårt samhälle skall se ut? Att vi blint lyder trots att budskapet vi nås av faktiskt inte är rimligt? Jag har stor förståelse för att vår regering har ett mycket svårt arbete just nu och att dom måste ta en del tuffa beslut. Men att tvinga oss till tystnad över rimliga frågor är absolut inte en av regeringens uppgifter.

Relevanta frågor borde t ex vara: Vad har regeringen gjort för att öka inhemsk produktion av skyddsutrustning? Har vi bett Volvo ställa om sin produktion till respiratorer såsom USA har bett GM ställa om sin produktion? Har vi bett SCA producera ansiktsmasker? Eller varför skall vi inte sätta Stockholm i karantän? Varför skall vi låta det vara frivilligt att åka, och eventuellt smitta ner områden som ännu inte har så stora problem? Områden som dessutom inte har några som helst resurser att ta hand om en stor anstormning av Cronasmittade? Detta är frågor som jag har förväntat mig att höra från våra journalister men av någon anledning är den yrkeskategorin extremt försiktiga just nu. Just nu ställer dom sig i led för att stödja regeringen genom att inte ställa alltför obekväma frågor. Detta trots att dödstalen ökar för varje dag och vår strategi inte visar några tecken på att lyckas bättre än andras. Jag tror inte för en sekund att vår regering vill oss illa men jag tror inte heller att det skulle skada om någon satt lite mer eld i baken på dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.