Vad gör man om man får långtråkigt i himlen?

Publicerad december 15, 2018 av Kent Holmkvist

En sak är säker. Vi skall alla dö. Ett tråkigt faktum men ändå oundvikligt. Men vad händer sen? Med tanke på att vissa jobbar som galningar till den dag dom dör så utgår jag ifrån att dessa människor är säkra på ett liv efter döden. Annars skulle ju deras ackumulerade rikedom vara meningslös. Vissa vill nog hävda att dom gör det för sina barns skull. Men om någon vill hävda att dom gör det för barnens skull så är det nog bättre att dom inte jobbar och istället spenderar sin tid med barnen.

Men låt oss för sakens skull låt oss säga att dessa människor har rätt? Att det faktiskt finns ett liv efter döden. I vårt kristna samhälle så skulle det då finnas ett helvete och ett himmelrike som stod och väntade på vår arbetsnarkoman. Det är nog få som siktar på att komma till helvetet och vi får därför anta att dom flesta räknar med att dom kommer till himlen. Det är nog en tröstande tanke för många att paradiset väntar efter en livstid av strävan för att bygga upp rikedom.

Men vad gör man egentligen i himlen? Sitter dom på ett moln och spelar på en harpa med fyra strängar? Det är nog inte lätt att spela “stairway to heaven” på en sån. Vad lyssnar dom på för musik? Tänk om Queen är förbjuden musik eftersom att Mercury var homosexuell? Tänk er en evighet utan Queen. Vad äter dom? Knappast kött. I himlen kan man väl inte äta guds egna varelser. Lever dom på ärtor och groddar? Det låter inte gott.

Har dom sex i himlen eller måste dom leva i celibat? En evighet utan sex låter inte så kul. Men om man dör, hamnar i himlen och ens partner fortfarande lever? Begår man äktenskapsbrott då om man har sex i himlen? Eller om man dör som 20 åring och ens fru dör som 80-åring? Hur funkar det? Kan man bli med barn i himlen? Finns det preventivmedel i himlen? Kan man gå in på en toalett, stoppa in ett par mynt i en automat och få ut två kondomer?

Hur gör man för att fördriva tiden i himlen? Man skall trots allt sitta där i en evighet. Träffas dom och spelar Uno? Löser dom korsord? Jag menar att just korsord borde vara extra populärt just i himlen. Men om du varit en god människa som inte tycker om Uno och korsord? Om du dessutom älskar Queen och sex… Har du då hamnat i himlen eller i helvetet?

Och om du sitter där på ditt moln och har långtråkigt och skall sitta där i en evighet så är det lätt att misstänka att detta är mer ett straff än en belöning.

Så istället för att jobba som en galning så kanske det är bättre att jobba så lite som möjligt. Lägg så mycket tid som möjligt på dom du älskar och gör så många bra saker du kan medan du lever. Spela så mycket Uno du kan. För vem vet? Du kanske måste ägna en evighet åt detta spel och då är det ju trevligt om du kan reglerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.