Varför gnälls det så på personer som försöker göra rätt?

Jag är en människa, gissar att du som läser det också är en människa. Gissar att du också gör så gott som du kan på dina premisser. Det gör då jag i mitt liv! De saker som jag tycker är viktiga försöker jag verkligen att prioritera och göra rätt. Men vet du vad? Det är inte alltid så lätt att göra rätt alla gånger. Saker och ting är inte svart eller vitt som jag ser det.

Det är väl ingen hemlighet att jag är en miljömupp och oftast rätt stolt och nöjd med det. Jag försöker ta så bra val som bara möjligt när det kommer till miljö eller hållbarhet. Jag är oftast den som driver det längst i familjen. Sitter just nu med bara en socka för att jag har inte hittat en till som är hel. Jag har letat runt för att se vart jag kan köpa en massa sockar som har producerats schysst för både människa och miljö, jag vill ha dem gots-märkta med andra ord då det är bästa märkningen på textilier. Tyvärr är det inte så lätt att hitta bra producerade sockar.

Försöker också åka buss så mycket jag kan då det är billigare och bättre för miljön. Men på samma gång så försöker jag återhämta mig från utmattningssyndrom. Det gör att jag måste tänka efter noga hur jag väljer. Om jag väljer att åka buss, som drar en massa energi från mig, så kanske jag inte orkar med något annat som också är bra att göra. Som att hjälpa till med läxa (bråka så att läxan görs) eller kanske duscha eller laga mat. Men jag försöker mitt bästa och jag tar för givet att de flesta försöker sitt bästa.

Det som absolut inte hjälper är när människor gnäller och ifrågasätter dom val man gör. Ibland kanske man använder bilen fast man inte borde det, eller då man använder snöslungan då handkraft kanske hellre skulle användas. Varför ska någon känna behov av att gnälla på oss då vi väljer att äta mer vegetarisk mat för miljön och hälsan. Varför är det lättare att gnälla istället för att ta reda på varför vi gör dessa val? Jag, eller rättare sagt vi, gör förändringar för att vårt liv och vår planet ska må bättre.

Jag försöker verkligen inte klaga på dom som lyckas motionera tillräckligt, äta mindre socker, är mer ordningsamma än jag eller annat där jag kanske inte når upp till andras mål. Jag kan förklara hur jag tycker och tänker och lyssna på hur andra resonerar. Jag är absolut inte felfri men det är bra om man försöker förstå varandra istället för att söka efter felen. Vi klarar inte av all förändring på en gång utan vi tar det steg för steg. Vi gör vårt bästa hela tiden. Önskar bara att det gick få mer glädje och uppmuntran på vägen för ett hållbarare liv. Tillsammans – mahodja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.